Thomas Betong blir komplett leverantör inom prefab

Göteborg, 3 januari 2023

 

Sollebrunns Betongelement, som sedan 2021 ägs av Thomas Concrete Group, byter namn till Thomas Betong. Med detta breddas Thomas Betongs erbjudande ytterligare och företaget blir nu en helhetsleverantör inom prefab.

 

  Sandwichvägg från Sollebrunn

Fabriken i Sollebrunn tillverkar prefabricerade betongelement i form av bland annat stommar, bjälklag, väggar och balkonger.

 

– Tack vare Sollebrunns Betongelement blir vi nu en helt komplett leverantör av prefablösningar och får möjlighet att utveckla vårt redan breda kunderbjudande. Vi ser också detta som en chans att ytterligare påverka branschen mot att bygga mer hållbart och resurseffektivt, säger Carina Edblad, vd på Thomas Betong.

 

 

Ännu bredare erbjudande ut till kund

Sollebrunns Betongelement grundades 1996 och tillverkar prefabricerade betongelement i form av stommar, bjälklag, väggar, balkonger, pelare och trappor. Fabriken har ett eget snickeri och bygger formarna på plats samt samarbetar med lokala speditörer för att lösa logistiken till kunder i både Sverige och Norge.

 

Företaget köptes 2021 av Thomas Concrete Group och under 2022 påbörjades arbetet med att integrera verksamheten i Sollebrunn med Thomas Betong. Detta arbete är nu är slutfört.

 

– Vi välkomnar Sollebrunns Betongelement in i Thomas Betong och ser nu fram emot att få erbjuda våra kunder ett ännu bredare sortiment av prefab och betong, avslutar Carina Edblad. 

Om Thomas Betong
Thomas Betong är ett svenskt företag med över 60 års erfarenhet av att producera fabriks- och prefabricerad betong till både husbyggnad och anläggningskonstruktioner. Fabriksbetong tillverkas i 38 betongfabriker och prefabricerade betongelement kommer från fyra fabriker. Utöver betong erbjuder företaget bred service inom betongteknisk rådgivning, projektering, transport och pumpning. Thomas Betong ingår i den svenska, familjeägda koncernen Thomas Concrete Group AB med verksamhet i Sverige, Norge, USA, Tyskland och Polen.  www.thomasbetong.se

 

Om Thomas Concrete Group AB
Thomas Concrete Group är en svensk familjeägd koncern som producerar och distribuerar högkvalitativa betongprodukter och tjänster. Företaget etablerades 1955 i Karlstad, av Martin Thomas och driver i dag verksamhet i USA, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Koncernen har 2150 anställda, producerade 5,6 miljoner m3 betong och omsatte drygt 7,8 miljarder SEK under 2021. Dotterbolaget i Sverige heter Thomas Betong AB. www.thomasconcretegroup.com