Thomas Betong överträffar säljmålen för klimatförbättrad betong

Göteborg, 15 februari 2023

 

Thomas Betong, som är en del av Thomas Concrete Group, har levererat klimatförättrad betong sedan 2012. Tack vare hårt arbete tidigt i byggprocesserna överträffades säljmålet för 2022. Nästan 25 procent av all fabriksbetong som levererades under förra året var klimatförbättrad. För 2023 satsar företaget ännu högre.

  

– Inför 2022 satte vi höga försäljningsmål för vår klimatförbättrade betong, Thomagrön. Målet var att 20 procent av all fabriksbetong skulle vara klimatförbättrad. När vi sammanställt året som gått visar det sig att vi har överträffat målet med råge. Nästan 25 procent av fabriksbetongen var klimatförbättrad, säger Carina Edblad, vd på Thomas Betong.

 

PR Centralen 550x366 

Centralen E02 är ett av de största projekten i Sverige med klimatförbättrad betong.

 

Tillsammans kan vi sänka branschens klimatavtryck 

Koldioxidutsläppen från byggnation är höga, men kan minskas tack vare användandet av klimatförbättrad betong. Faktum är att om hälften av alla byggprojekt i Sverige skulle ha använt klimatförbättrad betong med 50 procent lägre koldioxidavtryck hade vi kunnat minska CO2-utsläppen med 500 000 ton.

 

Thomas Betong märker av att både köpande kunder, beställare och föreskrivande led har insett att man måste jobba tillsammans för att sänka branschens klimatavtryck.

 

– Samhället har vaknat till och förstått att vi allihop måste driva på för att få ner klimatavtrycket från byggnation. Vår säljkår jobbar stenhårt med att få in vår klimatförbättrade betong Thomagrön tidigt i processerna, och vi ser tydligt hur efterfrågan stadigt ökar. Målen för 2023 är högt satta, men tillsammans kommer vi att nå dem, avslutar Carina Edblad. 

Om Thomas Betong
Thomas Betong är ett svenskt företag med över 60 års erfarenhet av att producera fabriks- och prefabricerad betong till både husbyggnad och anläggningskonstruktioner. Fabriksbetong tillverkas i 38 betongfabriker och prefabricerade betongelement kommer från fyra fabriker. Utöver betong erbjuder företaget bred service inom betongteknisk rådgivning, projektering, transport och pumpning. Thomas Betong ingår i den svenska, familjeägda koncernen Thomas Concrete Group AB med verksamhet i Sverige, Norge, USA, Tyskland och Polen.  www.thomasbetong.se

 

Om Thomas Concrete Group AB
Thomas Concrete Group är en svensk familjeägd koncern som producerar och distribuerar högkvalitativa betongprodukter och tjänster. Företaget etablerades 1955 i Karlstad, av Martin Thomas och driver i dag verksamhet i USA, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Koncernen har 2 150 anställda, producerade 5,6 miljoner m3 betong och omsatte drygt 7,8 miljarder SEK under 2021. Dotterbolaget i Sverige heter Thomas Betong AB. www.thomasconcretegroup.com